دشارژ بیش از حد باطری

دشارژ بیش از حد باطری

دشارژ زیاد

روشن گذاشتن چراغ های ماشین یا دیگر تجهیزات الکتریکی در طولانی مدت و مواقعی که نیازی به آن ها نیست باعث می شود مداوما از باتری برق کشیده شود که باعث کاهش عمر و به اصطلاح خوابیدن باتری می شود.

  • استفاده بیجا یا استفاده از باتری با سایز نامناسب
  • شل شدن تسمه دینام
  • بدون شارژ ماندن طولانی باتری
  • لرزش بیش از اندازه

لق بودن بست ها و نگهدارنده های باتری و اتصالات داخلی خودرو لرزش زیادی را در آن پدید می آورد که تاثیر مستقیمی بر عمر باتری دارد.

  • استفاده از آب آلوده
  • خوردگی های درون باتری و خودرو
  • یخ زدن باتری

نکات نگه داری و پیشگیری از خرابی باتری

هر آنچه باید در مورد باتری خودرو بدانید

نکات زیر در بهبود کارکرد باتری ماشین و پیشگیری از خرابی آن تاثیر موثری دارند:

  1. بررسی سطح الکترولیت، محکم بودن سر باتری ها، تمیز کردن سطوح خورده شده قطب و سر باتری و در آخر چک کردن تسمه دینام از مواردی هستند که همواره باید مورد توجه قرار بگیرند.
  2. معمولا اقدامات پیشگیرانه و نگهداری بسته به نوع باتری و شرایط آب و هوایی متفاوت است. ولی حتما حداقل یکبار قبل از شروع سرما و در فصل سرما بصورت ماهانه اقدام به انجام آنها کنید.
  3. اگر متوجه شدید که سطح الکترولیت در باتری های تر یا غیر سیلد پایین آمده است، با آب مقطر تا سطح مشخص شده توسط شرکت سازنده باتری (معمولا 2 میلیمتر بالاتر از سطح صفحات) را پر کنید.

توجه داشته باشید که در گرمای بیش از اندازه درون باتری تر یا غیر سیلد آب نریزید، چرا که باعث سرریز شدن اسید باتری و خرابی رنگ و اتصالات درون خودرو خواهد شد.

روش های افزایش عمر باتری ماشین

  1. یکی از بهترین روش های افزایش عمر باتری، نگهداری مستمر از باتری و موتور خودرو است.
  2. در آب و هوای سرد باتری را کاملا شارژ و موتور را گرم نگه دارید.
  3. در آب و هوای گرم، مرتبا سطح الکترولیت را بررسی کرده و آب باتری را به سطح لازم برسانید (مخصوص باتری های تر).
  4. هرگز به باتری آب آلوده یا اسید اضافه نکنید و بیش از اندازه آن را پر نکنید. (مخصوص باتری های تر)
  5. قبل از روشن کردن ماشین خصوصا در فصل سرما کلیه تجهیزات برقی و چراغ های خودرو را خاموش کنید (این کار فشار وارده بر باتری هنگام استارت زدن را کاهش می دهد).
  6. روشن گذاشتن کلیه چراغ ها یا تجهیزات جانبی برقی دیگر خودرو و دشارژ کامل باتری خصوصا در باتری بدون مراقبت و نگهداری، سبب خراب شدن باتری اتومبیل می شود. بعد از شارژ کامل باتری برای تعیین خسارات وارده احتمالی باتری را تست کنید.
  7. بار پارزیتیک را به کمتر از 120 میلی آمپر کاهش دهید.
  8. باتری هایی که شارژ کامل دارند را در مکان های سرد قرار دهید و مرتبا هنگامی که مقدار شارژ آنها به کمتر از 80 درصد می رسد یا بعد از 6 ماه (هر کدام زودتر اتفاق بیافتد) آن ها را شارژ کنید.
  9. در آب و هوای سرد، افزایش قطر کابل باتری (نمره سیم کوچکتر) به افزایش توان دسترسی باتری برای استارت موتور کمک می کند.

نکات ایمنی لازم هنگام کار با باتری

باتری های سرب اسیدی دارای الکترولیتی از جنس سولفوریک اسید هستند که ماده ای بسیار سمی و خورنده است. این ماده در هنگام شارژ باتری گازی از خود متصاعد می کند که در صورت جرقه در کنار آن منفجر خواهد شد و صدمات شدیدی بر جای می گذارد. هنگام کار با چنین باتری هایی به موارد زیر توجه داشته باشید:

  • محیطی که درون آن هستید از تهویه مطبوع سالمی برخوردار باشد.
  • هرگونه جواهرات را از بدن خود دور کنید.
  • لباس محافظت کننده بدن و استفاده از عینک ایمنی مخصوص کاملا ضروری است.
  • هنگام تست باتری، استارت باتری به باتری و یا نصب و شارژ باتری جانب احتیاط را رعایت کرده و کلیه دستورات سازنده باتری را دنبال کنید.

در این مقاله به معرفی و بررسی انواع باتری های خودرو و نکات ضروری در ارتباط با آنها پرداختیم. امیدواریم مطالعه این مطلب دیدگاه کاملتری نسبت به باتری خودرو و انتخاب مناسب آن به شما بخشیده باشد.